Oisterwijkseweg 1
5076 ND Haaren (N.Br.)

Het is een jubileumjaar bij Groencentrum J. van de Wiel!

Jan van de Wiel Sr. richtte in 1929 onze kwekerij op. Hij leerde het vak bij Boomkwekerij M. van den Oever en besloot om aan huis te gaan werken en daar een kwekerij te beginnen. Hij kweekte voornamelijk planten die vermeerderd werden door zaai- en winterstek. O.a. Cotoneaster, Daphne en Liguster.  

In 1956 werd de boomkwekerij voortgezet door zijn enige zoon Wim. Deze kweekte veel rozen en coniferen. Ook snoeiwerkzaamheden en tuinaanleg werden, gesteund door zijn neef Leo, veel gedaan. De verkoop aan huis groeide in die tijd snel. Het sortiment werd steeds uitgebreid en Wim stond bekend om zijn goede advies bij de planten verkoop. Kerstbomen verkopen was voor hem het hoogtepunt van het jaar!

In 1990 werd de kwekerij overgenomen door de 3e generatie Jan. Hij begon met het kweken van planten in pot en breidde het sortiment nog verder uit. Er werd een nieuwe kas gebouwd en het parkeerterrein werd uitgebreid. De nadruk ligt nu op de verkoop in het groencentrum. Advies geven aan mensen over planten en bomen vindt Jan heel belangrijk.